OVER MIJ

‘Ik gun het mensen dat ze niet alleen hoeven te worstelen met hun verlies.’

Na mijn studie psychologie ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en als docent aan de Universiteit van Amsterdam. Een periode van ziekte bracht mij ertoe het roer om te gooien en me te gaan professionaliseren op het gebied van verlies en rouw. Verlies en rouw staan dicht bij mij en zijn sinds mijn tienertijd metgezel in mijn leven. Mijn ervaringskennis heb ik aangevuld met diverse opleidingen (zie hieronder) op het gebied van begeleiding, verlies en rouw en met werkervaring als rouw- en verliesbegeleider bij Humanitas. In 2021 ben ik als verlies- en rouwtherapeut gestart met mijn eigen praktijk ‘Verlies dichtbij’.

OVER MIJN PRAKTIJK

‘Ik kan je pijn niet wegnemen, maar ik kan wel naast je staan.’

In mijn praktijk geef ik therapie aan mensen die verschillende soorten verlies hebben meegemaakt. Elk betekenisvol verlies doet ertoe en verdient aandacht. De éne dag begeleid ik iemand die zijn partner heeft verloren en de andere dag iemand die een miskraam heeft gehad. Ik hou van deze afwisseling en het houdt me scherp. Ik wil er graag zijn voor mensen in hun proces van verlies en rouw. Ik kan je pijn niet wegnemen, maar ik kan wel naast je staan en je met mijn kennis en ervaring, een luisterend oor en een open hart begeleiden in jouw proces van verlies en rouw. Door samen stil te staan bij zowel het verlies als bij het leven dat verdergaat kun je uiteindelijk met meer verbinding, veerkracht en levenslust je levenspad vervolgen.

Ik gun het mensen dat ze niet alleen hoeven te worstelen met hun verlies en vind het mooi om te zien dat wanneer het verhaal van de impact van het verlies naar voren mag komen, langzaam een meer helend verhaal kan ontstaan. Ik voel me dankbaar dat ik dit werk mag doen!

Ik hoop je te ontmoeten!

Lieve groet,

Ingrid

OPLEIDINGEN

Master Psychologie, UvA

HBO Maatschappelijk werk- en dienstverlening, NCOI

Rouw- en verliesbegeleiding, Humanitas Academie

Coachopleiding; Verdieping tot de kern, Weisfelt en partners

Miskraambegeleiding, Miskraambegeleiding Nederland

Post-HBO Verlies- en rouwtherapie, Sociale Academie Utrecht

INGRID IN HET KORT

Getrouwd ~ Moeder

Empathisch ~ Zorgvuldig

(Ervarings)deskundig ~ Zorgzaam

Dans ~ Muziek

Gek op lekker eten ~ Fietsen

Wandelen ~ Altijd in ontwikkeling

Registraties

Ik ben geregistreerd als psychosociaal therapeut bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en als therapeut bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit betekent onder andere dat ik aan strenge kwaliteitseisen voldoe en dat de kwaliteit van mijn zorg bewaakt wordt.