LOTGENOTENGROEPEN

‘Het samen op verhaal komen helpt je in je rouwproces.’

Verlies dichtbij organiseert, bij voldoende animo, lotgenotengroepen. De lotgenotengroepen worden opgezet voor mensen die eenzelfde type verlies hebben ervaren. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld het verlies van een partner, het verlies van een kind of aan verlies in de prille zwangerschap (miskraam). Doel van een lotgenotengroep is het delen van je verhaal, je ervaringen, je gedachten en gevoelens met mensen die een soortgelijk verlies hebben ervaren. Voor een rouwproces is het onder andere van belang dat je op verhaal kunt komen en herinneringen op kunt halen. Je kunt tijdens de lotgenotenbijeenkomsten vertellen over de impact van jouw verlies op jouw leven en erkenning en herkenning vinden in de verhalen en ervaringen van je groepsgenoten. In jouw eigen omgeving kun je soms misschien ervaren dat anderen je niet goed begrijpen. Dan kan het fijn zijn om ervaringen uit te wisselen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Tegelijkertijd is het goed om je te realiseren dat elk rouwproces uniek is. Tijdens alle bijeenkomsten zal er, naast het delen van de verhalen en ervaringen, informatie gegeven worden over rouw en is er uiteraard ruimte voor vragen.

De lotgenotengroep wordt begeleid door verlies- en rouwtherapeut Ingrid Gebbink-Vinke, eventueel in samenwerking met een collega. Ingrid is van oorsprong psychologe en heeft zich sinds 2016 gespecialiseerd in verlies en rouw. Ingrid is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die deze organisaties stellen aan therapeuten.

Lotgenotengroepen worden meestal in de avonden gepland. Sommige groepen komen eenmaal bijeen en andere groepen vaker (tot 6 keer). De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Voor meer informatie of het kenbaar maken van je interesse in een lotgenotengroep kun je contact opnemen met Verlies dichtbij via info@verliesdichtbij.nl of 06 48492494.

Verbinding

‘De energie die tussen mensen bestaat als ze zich
gezien, gehoord en gewaardeerd voelen;
wanneer ze kunnen geven en ontvangen zonder oordeel;
en wanneer ze voeding en kracht ontlenen aan de relatie.’

~ Brené Brown ~